Няколко причини да не бързаш с първия път (за момичета)

2014-08-15 19:28:00
Няколко причини да не бързаш с първия път (за момичета)
Снимка: freedigitalphotos.net

Девствеността е коментирана тема, особено от тийнейджърите. В последните години сякаш се промениха ценностите на младежите. Темата за девствеността при момичетата е любопитна още от по-древни времена, но не губи актуалността си и днес. Но ако преди години е било задължително жената да е девствена до брака, сега нещата стоят по много по-различен начин. Проблемът е, че много млади момичета започват да правят секс твърде рано и съжаляват след това. Сега ще ви споделим няколко ползи от това да не бързате със секса.

 

Опознавате добре тялото си. За да можете да се наслаждавате напълно на секса, най-добре е да знаете какво искате, какво ви харесва и от какво имате нужда. Това няма как да стане, ако не познавате тялото си. Ако известен период се самозадоволявате и достигате сами до оргазъм, ще ви бъде много по-лесно да изпитате удоволствие, когато сте с партньор.

 

 

Опознавате партньора си. Опасно е да правите секс със случайни партньори. Може би ви се струва готино да имате безразборни сексуални контакти, но те крият немалко рискове. Когато вече имате сигурен партньор, който познавате добре и имате емоционална близост, нещата коренно се променят. Ако се познавате добре, няма да се притеснявате и нещата ще минат много по-гладко.

 

Имате сексуална култура. Проблем на много младежи е, че не знаят важни неща относно секса и контрацепцията. Недостатъчните познания са основна причина за сериозни проблеми като болести и нежелана бременност. Ако загубите девствеността си по-рано има шанс да сте пропуснали важни елементи от знанията за безопасния секс.

 

Имате време да се ваксинирате срещу човешки папилома вирус. Този вирус е много опасен, защото може да причини рак на маточната шийка. Предава се по полов път и презервативът не е ефективен срещу него. Поставянето на ваксината не е задължително, но силно се препоръчва, защото предотвратява заболяването. Ако започнете да водите полов живот по-късно, имате достатъчно време да се ваксинирате срещу ЧПВ.

 

Няма правилна възраст. Много момичета се подлъгват по приятелките си или просто защото е модерно и започват да правят секс. Недейте да правите тази стъпка, ако не сте сигурни, че наистина сте готови. Не си заслужава да съжалявате за нещо, само защото приятелите ви смятат, че сте закъсняла със секса.

 

Пълнолетието понякога има значение. При нежелана бременност, ако сте непълнолетна, трябва разрешение от родителите, за да направите аборт. Ако имате 18, ще бъде много по-лесно.

 

Помислете си хубаво за контрацептивите. Когато сте по-голяма и не правите безразборен секс, има по-голяма вероятност да помислите хубаво какви контрацептиви да използвате. Ако имате постоянен партньор и сте в моногамна връзка, може да прибегнете и до противозачатъчни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия